Teknolojinin hizla gelişmesiyle birlikte İnternet üzerinden alış veriş yapma imkanı, fatura ödeme vs. banka işlemlerine kadar bütün kolaylıklar elimizin altındadır. Bir birinden farklı sektörlere alternatif imkanı sunan internet, ulusal ve yerel basın yayın organlarına da alternatifler sunmaktadır. Bölgesel yayın yapan radyolar internet aracılığıyla yayınını tüm dünyaya duyurabiliyor. Ayrıca ücretli ve ücretsiz sanal radyo kurma imkanlarıda yeterince doruk noktaya gelmiştir. Ücretsiz olarak sunulan radyo sistemlerinden bir taneside flatcast sistemidir. Bu sistem sayesinde ücretsiz olarak internet üzerinden radyo kurup, yayın yapılabilmekte, sistem içerisinde de dinleyicilerinizle sohbet etme imkanı bulabilmektesiniz. Flatcast sistemi kullanımı kolay bir sistem olduğu için djlik merakı olanlar ve radyo kurmak isteyenler için alternatiflerinden ilk sırasında gelmektedir. Yüzlerce üyesi olan flatcast sistemi gün geçtikçe daha da büyümektedir. Merak edenler olabilir düşüncesiyle kurulumu ve kullanımı hakkında bir kaç bilgi aktarmak istiyorum.
Flatcast radyosu kurmak için öncelikle bir domainizin olması gerekmektedir. Tabi ben para harcamadan kurmak istiyorum diyorsanız blogger ve blogspot tarzında ücretsiz site kurulumu yaptıran bloglardan bir blog hazırlamanız gerekmekte. Ücretsiz kullanılmasına izin verilen flatcast radyo sisteminin sitesine üye oluyor ve  radyonuzla alakalı dj giriş şifrelerini temin ediyorsunuz. Sistemin vermiş olduğu kodu sitenize ekliyor ve radyonuzu kuruyorsunuz. Radyoyu kurduktan sonraki süreç içerisinde radyonuzun görselliğini arttırmak içinde flatcasta özel dj temalarından da kullanabilirsiniz, Flatcast ücretsiz radyo sistemini görüntülü yayın yapabilme imkanıda sunmaktadır. Bundan sonraki iş ise radyonuza dinleyici davet etmek ve katılımlarını arttırmak.
Sitenizde gelen dinleyicilerin kalıcılığını sağlamakta sizin elinizdedir. İnternete giren bir kişi her türlü içerin ve bilginin yer aldığı yerde kalıcılık sağlamaktadır. Sizde çok kişiye hitap etmek ve sitede kalıcılıklarını sağlamak istiyorsanız yayın akışınıza göre dinleyicilerinizin kalıcılığını sağlayacak bilgilerle donatmanız gerekmektedir. Örnek vermek gerekirsek; Kırmızıgül İlahi Fm ( www.kirmizigulfm.com ) dini ve milli yayın içerikli flatcast radyosudur. Siteye girdiğinizde portal sayfasında A’dan Z’ye tüm konuların yer aldığı kategorilere ve içeriklere sahiptir. Ayrıca Kırmızıgül İlahi Fm İslami Bilgi Paylaşım Forum sayfasıyla da dinleyicilerine  ilahi, ezgi, şiir, enstrümantal full albümler indirme imkanı sunmaktadır.  Böylelikle dinleyicilerinin ve bir djyin en büyük arzularından biri olan repartuar arşivinin geniş olmasını sağlamaktadır. Flatcast sistemini ilk defa duyanlar  www.kirmizigulfm.com/radyo adresinden sistemi inceleyebilirler. Flatcast radyo kurulumu için teknik destek isteyen kişiler Kırmızıgül ilahi fm iletişim bölümünden bizlere ulaşarak destek talebinde bulunabilirler. Müsait olduğumuz süre zarfı içerisinde ücretsiz teknik destek sağlayabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top